Áčko zahajuje jarní část

11.03.2016 14:47

Vážení přátelé,

naše mužstvo začne jarní polovinu ročníku na domácím hřišti. V souboji nováčků a dvou posledních týmů tbulky Krajského přeboru přivítáme od půl třetí v sobotu hráče z Ústecké Osady Střekov. Věřím, že přijdete náš tým podpořit ve velké míře a počtu. Vím že výsledky i výkony v podzimní části byly špatné a je otázka, zda si to ten tým od Vás zaslouží. Jsem přesvědčen , že ano. Loni se nám po dlouhé době podařilo postoupit do nejvyšší oblastní soutěže, což byl velký úspěch a všichni si toho vážíme. Že to v kraji nejde výsledkově je samozřejmě nemilé, ale i tak si to, že hrajeme tuto soutěž, užíváme. V předchozích sezónách spadli po roce, dvou po po postupu jiné kvalitnější a nabitější týmy, jako Spořice, Strupčice, nebo Březno. A třídu si nedávno krátce zahrály také silné celky Proboštova nebo Bíliny. Není tedy ostuda hrát v kvalitním Krajském přeboru o záchranu. 

Hodně lidí náš tým už odsoudilo k sestupu. Ano, situace je zdá se jasná, ale každý zápas začíná za stavu 0:0 a náš tým má nyní proti ostatním jednu velkou výhodu. Nemá totiž už co ztratit. Může hrát uvolněně, protože od něj vlastně nikdo nic nečeká. Není cílem záchrana za každou cenu, i když nás už většina pasuje na prvního sestupujícího. Naším cílem je dohrát sezónu se ctí, bez větších debaklů a pokusit se získat další body a dokud bude naděje, budeme věřit v zázrak.

Krátce se pozastavím nad pohybem v kádru během zimy. Odchody totiž dávají mnohem větší číslo než příchody.Opustili nás Orlt  s Benešem (Srbice), Weber (Proboštov), Veličkové (?), Rédl (Kopisty), Janech (Hostomice), Holub (vleklé zranění), Sirovátka (?). V několika úvodních kolech navíc bud trenér Erben postrádat Filipa Knorra, který prodělal operaci slepého střeva a nyní rehabilituje.

Brankářský trojlístek tak doznává změn. Při zranění Podolského (jeho hostování zatím do vyléčení odloženo) začneme s dvojicí Ondřej Pěknice (z Oseka) Vít Mráz (Březiny). Jedinou novou, vlastně staronovou tváří v poli  je David Berki a za posilu se dá považovat i návrat Tomáše Berka. V následujícím týdnu pak bude dořešen ještě příchod útočníka Romana Voláka z Velkých Žernosek. Bohužel víc toho zatím není. Námluvy s několika možnými posilami nevyšly. Buď šlo o finanční podmínky, že nedošlo k dohodě, nebo hráče odmítl uvolnit jejich klub. Další věc je to, žě se hráči do posledního týmu tabulky se třemi body na kontě zrovna příliš nehrnou. Proto budeme hrát jaro jen s úzkým kádrem. Dokud to půjde, tedy do 6. dubna, se ale budeme ještě pokoušet tým rozšířit.

Víme, že jsme Vám na podzim nedělali radost, ale zkuste spolu s námi ještě věřit a zabojovat.  Děkuji všem. David (Dejwíňo)

Do jara jdeme s tímto kádrem:

Zpět

© 2009-2014 FK Duchcov (dejwíňo). Optimalizováno pro Mozilla Firefox.